به طور کلی آشغالگیر دستی یکی از پرکاربردترین لوازم مصرفی برای تصفیه فاضلاب است که جهت حذف مواد جامد بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل آشغالگیر دارای انواع گوناگونی است و در محیط های مختلف نیز قابل نصب می باشد.
طراحی و ساخت آشغالگیرهای دستی
آشغالگیرهای دستی در حقیقت یک صفحه متشکل از دو یا چند میله هستند که در مسیر عبوری فاضلاب نصب می شوند. به عبارتی دیگر نصب این صفحه داخل کانال فاضلاب، باعث جلوگیری از ورود مواد جامد به کانال می شود. همچنین این مدل صفحه های آشغالگیر اغلب با زاویه 30 الی 45 درجه، در عمق 2 متر نصب می شوند.
از طرفی آشغالگیر سبدی، نوعی دیگری از مدل های مختلف آشغالگیر دستی است که برای ظرفیت های کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. آشغالگیرهای سبدی در واقع مانند یک سبد، دارای توری های منظم جهت آشغالگیری هستند.
نحوه عملکرد آشغالگیر دستی
وجود تکه های بزرگ آشغال داخل کانال فاضلاب، یکی از مهم ترین دلایلی است که منجر به آسیب دیدن دستگاه های تصفیه می شود. به همین منظور نصب آشغالگیر فاضلاب داخل دهانه ورودی کانال، موجب جلوگیری از ورود آشغال به تجهیزات تصفیه می شود. نصب این صفحه به گونه ای است که باید یک صفحه مشبک به همراه میله ها، با زاویه مشخص داخل کانال قرار داده شود. از طرفی برای این نوع آشغالگیر، اپراتورهای انسانی وظیفه جمع آوری آشغال ها را بر عهده دارند. در نتیجه، فرآیند جمع آوری تمام آشغال ها در بازه زمانی مشخصی انجام می شود.
انواع گوناگون آشغالگیرهای دستی
1- آشغالگیرهای دانه ریز: آشغالگیر دستی مدل دانه ریز در حقیقت از جنس نوعی فولاد ضد زنگ است که برای اندازهب های 10 الی 30 میلی متر استفاده می شود. به عبارتی فاصله کم موجود بین میله ها برای این مدل آشغالگیر، سبب می گردد تا از ورود تکه های آشغال به کانال جلوگیری شود.
2- آشغالگیرهای دانه درشت: برای مدل های دانه درشت، فاصله میله ها 40 الی 100 میلی متر تعیین می شود. این مدل آشغالگیر اغلب پیش از انواع آشغالگیر مکانیکی نصب شده و باعث حذف تکه های بزرگتر از فاضلاب می شود. همچنین نصب آشغالگیر دانه درشت به تسریع روند کار تجهیزات فاضلاب و جلوگیری از آسیب دیدن آنها کمک بسزایی می کند.
مزایای منحصر به فرد این مدل آشغالگیر
-
قابلیت کار در شرایط گوناگون بدون نیاز به برق
-
قیمت مقرون به صرفه و عدم نیاز به انرژی های الکتریکی
-
طراحی ساده تر نسبت به سایر مدل ها
-
امکان عبور جریان زیاد آب از کانال های فاضلاب
-
راندمان بسیار بالا جهت حذف آشغال و مواد جامد موجود در آب
-
قابلیت حذف مواد ته نشین شده داخل کانال فاضلاب
-
مقاومت بالای آشغالگیر دستی در مقابل مواد اسیدی و خورنده
-
کنترل بو داخل محفظه
-
عدم انسداد صفحات توسط ذرات جامد
کاربرد آشغالگیرهای دستی در صنعت تصفیه فاضلاب
آشغالگیر فاضلاب اغلب برای محیط های صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و مانع از آسیب دیدن تجهیزات مختلف مانند پمپ ها می شود. از کاربردهای بی نظیر این قطعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
قابل استفاده برای انواع تصفیه خانه ها با ظرفیت کم
-
مناسب برای محیط هایی که به برق دسترسی ندارند
-
مورد استفاده برای مراحل پیش تصفیه
تفاوت این مدل آشغالگیر با آشغالگیرهای مکانیکی
در انواع آشغالگیر مکانیکی برخلاف آشغالگیر دستی، فرایند آشغال زدایی به صورت ماشینی انجام شده و شامل موارد زیر می باشد:
1- جمع آوری تکه های آشغال
2- هدایت ذرات جامد به قسمت خارجی کانال
3- انتقال آشغال ها به داخل سبد مخصوص
4- فعال سازی سیستم شستشو
5- استفاده از آشغال خردکن
6- در نهایت بسته بندی تکه های خرد شده آشغال
بنابراین استفاده از آشغالگیرهای مکانیکی باعث جلوگیری از پس زدن فاضلاب شده و به افزایش سرعت آشغال زدایی نیز کمک می کند.
کلام آخر
در نتیجه جداسازی مواد جامد موجود داخل کانال های فاضلاب، یک امر بسیار ضروری است که توسط آشغالگیر دستی انجام می شود. استفاده از این مدل آشغالگیر باعث جلوگیری از آسیب دیدن تاسیسات فاضلاب و افزایش طول عمر تجهیزات می شود. کارشناسان مجموعه ابتکارتجهیز آبتاب به شما کمک می کنند تا با استفاده از تجهیزات با کیفیت، بهترین خرید را تجربه کنید.